Bublanina 100x jinak

Suroviny:
120 g polohrubé mouky
100 g tuku
3 vejce
100 g cukru
1 rovná lžička prášku do pečiva
1 biokys

Postup:
vyšleháme cukr se žloutky a přidáme ostatní suroviny, nakonec sníh z bílků. Těsto vlijeme do pekáčku s pečícím papírem, poklademe třešněmi, které jsme napřed obalili v mouce a pečeme asi 30 minut. Třešně vždy vypeckuji, náhodné kousnutí do pecky může mít za následek drahý poplatek u zubaře.

Tip:
můžete prakticky použít jakékoliv ovoce, které máte rádi

3 thoughts on “Bublanina 100x jinak”

  1. Třešní bude letos hodně, tak se na bublaninu těším. Těsto můžeme připravit i tak, že kolik váží třeba 4 vejce, tolik dáme cukru a stejně tolik i mouky – polohrubé, nebo hladké.

  2. Nedávno jsem dělala bublaninu z kompotovaných pokrájených broskví a sem tam jsem přidala rybíz z mrazáku. Chuťově dohromady to bylo moc dobré – to sladké s kyselým.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *