Omáčka z rajčat a paprik

Tato omáčka se dá použít bez masa i s masem. Tento recept nejvíce bude vyhovovat krevní skupině 0.

Suroviny:

2 zelené papriky
500 g rajčat
40 g cibule
4 lžíce olivového oleje
1 mrkev
celer, petrželka, bazalka, cukr, sůl
česnek

Postup:

Na trošce rozpáleného oleje osmahneme drobně nakrájenou cibuli, rajčata, mrkev, celer a podlijeme několika lžícemi vody, přidáme koření a dusíme do měkka. Pak prolisujeme a osladíme, osolíme a budeme dusit do zhoustnutí.
Papriku nakrájíme na nudličky a prolisujeme česnek. Na zbylém oleji vše osmahneme, dokud není paprika měkká, pak vmícháme rajčatovou omáčku a velmi pomalu přivedeme k varu. Pak vmícháme petrželku a bazalku – samozřejmě že čerstvé jsou nejlepší, ale je možné i sušené. Již nevaříme, ihned podáváme.

 

1 thought on “Omáčka z rajčat a paprik”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *