Sirup z kopřivy

Suroviny:
250 g čerstvých kopřiv
½ l vody
400-500 g medu nebo 0,5 kg cukru
3-4 citrony

Postup:
Kopřivy zalijeme vodou, nakrájíme očištěné citrony a 10 minut povaříme. Necháme vylouhovat do druhého dne. Pak scedíme a přimícháme med nebo cukr. Necháme přejít varem a slijeme do lahví, které ihned uzavřeme. Tento sirup vydrží dlouho.
Jedna lžíce denně postačí pro podporu imunity. V létě ředěný studenou vodou je ideální pro osvěžení. Sirup by se měl uchovávat v lednici.

3 thoughts on “Sirup z kopřivy”

  1. Z kopřiv jsem vařila vždy jen čaj, sirup nemusí být špatný, ale chce to někam zajet na hory pro čerstvé, mladé kopřivy, ve městě bych je nikde nesbírala.:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *