Svatomartinské rohlíčky

Potřebujeme: 300 g polohrubé mouky, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 20 g droždí, 1 vejce, 2 dl mléka, nádivky (tvarohová, povidlová, jablečná, maková – dle chuti)

Postup: všechno smícháme, vytvoříme těsto a necháme vykynout. Potom z vyváleného plátu těsta nakrájíme trojúhelníky, potřeme je rozpuštěným máslem a dáme doprostřed nádivku. Svineme od delší strany do tvaru rohlíku a necháme ještě chvíli kynout na plechu s pečicím papírem. Následně je potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

4 thoughts on “Svatomartinské rohlíčky”

Napsat komentář: matylda Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *