Vařený kompot z reveně

Kousky oloupané rebarbory povaříme s cukrem ve vodě a necháme vychladit. Pokud máme rádi skořici, můžeme ochutit mletou skořicí.
Když je rebarbora měkká, máme kompot hotový. Konzumovat ho můžeme teplý i studený. Ovšem spotřebovat je ho nutné co nejdříve.

TIP: Pokud slijeme vodu, na obsah dáme šlehačku, posypeme ořechy, čokoládou nebo skořicí, máme výborný pohár.

5 thoughts on “Vařený kompot z reveně”

  1. Třeba taková rebarborová bublanina to panečku pochoutka. Nikdy bych nevěřil, že z takové trávy se dá udělat něco tak dobrého.

  2. Už jsem včera kompot dělala, rebarboru měli v Kaufu. Napřed na to muž koukal divně a pak na mě málem nezbylo. Měli jsme ji se šlehačkou a bylo to výborné!

  3. rebarboru mám ráda, ale nejím jí, vzhledem k mé nemoci, jinak pro rodinu kompot vařím s cukrem, když ho nespotřebujeme tak zavařím.:)

  4. Výborný je s rebarborou i štrúdl:
    4 stonky rebarbory, 100 g cukru, 75 g kokosu, 1 lžička škrobu, citronová kůra
    Rebarboru nakrájíme na malé kousky a vše smícháme dohromady. Mladší a menší stonky loupat nemusíme. Zůstane hezká růžová barva. Vyválené těsto posypeme kokosem místo strouhankou, srolujeme a upečeme :-).

Napsat komentář: blaju Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *