Borůvkový džem

Suroviny:

1 kg borůvek
1 balení želírovacího cukru 2:1
100-400 g cukru – množství můžeme přidávat podle chuti
1 lžíce citrónové šťávy

Postup:

Borůvky pořádně přebereme. Dáme do hrnce a trochu rozmačkáme, přidáme cukry a šťávu. Ovoce přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařený džem ihned plníme do vyvařených sklenic, které uzavřeme a na 5 minut je otočíme dnem vzhůru.

 

2 thoughts on “Borůvkový džem”

  1. Tento džem u nás mizí nejrychleji. Když udělám koktejl, už remcají, ať radši udělám džem. Borůvky kupuji na trhu, do lesa na ně už nechodím. Jen cukr dávám polovic a umělé sladidlo k tomu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *