Mýty a skutečnosti v oblasti potravin, hubnutí a kuchyně III.

Mikrovlnná trouba se v dnešní době nachází snad v každé domácnosti, přesto o ní kolují různé mýty.

Slýchávali jste?

Mikrovlnná trouba je špatná, ničí vitamíny a celkově její ohřev se pro zdraví nebezpečný.

Skutečnost.

Upřímně, každý nový vynález přináší do života lidí otazníky a také pochybnosti na jaké bázi vlastně přístroj bude fungovat. Odborníci se zaměřili na vaření zeleniny a provedli výzkum.
Je v celku jasné, že pokud ji budeme vařit dlouho, tak ztrácí sama o sobě výživovou hodnotu. Co je ale zvláštní, že například vitamín C je v mikrovlnné troubě redukován o 32% a na normálním sporáku o 35% – což sami uznejte není takový rozdíl.

Navíc například ohřev malé porce v mikrovlnné troubě vám ušetří rozpočet v peněžence.

1 thought on “Mýty a skutečnosti v oblasti potravin, hubnutí a kuchyně III.”

  1. Mikrovlnnou troubu už mám třetí, a tu jsem kdysi i vyhrála v nějaké soutěži :-). Používám denně, a jsem spokojená. Taky jsem slyšela, že mikrovlny škodí zdraví, ale těch věcí, co bychom měli, nebo neměli – je tolik, že už tomu nedávám žádnou váhu.

Napsat komentář: babicka11 Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *