Obrácený hruškový koláč

Potřebujeme:
100 g cukru krupice + 2 žloutky ušleháme, přidáme 150 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 120 g másla, ze 2 bílků sníh + trochu soli, 3-4 hrušky.

Na dno koláčové formy dáme pečící papír, trochu pomažeme máslem a poklademe na plátky nakrájenými, oloupanými hruškami a zalijeme připraveným těstem: smícháme ušlehané žloutky s cukrem do husté pěny s ostatním, nakonec přidáme sníh a už nešleháme.
Pečeme zhruba 40 minut.
Po upečení koláč překlopíme na talíř a můžeme si hned pochutnat.

2 thoughts on “Obrácený hruškový koláč”

  1. Tento koláč peče hlavně dcera, její holčička totiž hrušky má moc ráda, mimo hroznového vína .. to bylo její první ovoce, které vzala do pusy.

Napsat komentář: babicka11 Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *